Objekt

 
 
 
 

FoldeikonGrundoplysninger
Objekt
OverskriftAFA 124 10 øre grøn "Fede E" og "Fimsede E Skrå"
TekstJeg ved ikke om der er en forklaring men har bemærket at ingen har spekuleret i "Fede E" og "Fimsede E",så måske er der nogen der kan komme med en foklaring, slid er ikke en mulighed, det er "Fede E" for perfekt til, "Fimsede E", er nok normen. "Fede E" har samme fejl som "Fimsede E", 3 mærke i første række har hul bagkrop, og jeg har en del med "Fede E" der har NFO-Fejl.


"Fede E" er fremstillet efter 2 fremstillingsmetode med gamle klicheer fra 10 øre rosa 5 serie 1912-14, derfor spids 3 bølge i V. Efter 10 fabrikationer blev de kasseret og "Fimsede E", blev fremstillet efter 3 fremstillingsmetode. 5 serie.

Nu bliver det tricky, for i 1922 lavede man nye trykplader, og stadig efter 3 fremstillingsmetode og ud fra en grundpladen sammensat af 10 striber det er sådan set godt nok, men man var så smart at snuppe 2 trykplader fra 1921 serien der er fældet over den gamle type så "Fede E" er tilbage, man måtte udskifte række 8 pga. et større uheld og brugte reservekliccher til fremstillingen, hvad der kom ud af det vej jeg ikke måske "Fede E" eller "Fimsede E"

1925, Så blev Serie 6, 1922 pladen kasseret og der blev fremstillet nye, nu forsvinder spidsen opad på 3 bølge V, det er "Fimsede E" eksempel på, moden er ændret slimline er in, mærkerne er fremstillet efter 3 fremstillingsmetode og rækkefølgen af matricetyperne ændres igen, ved portoændringen i 1930 syntes man så også der skulle være en brun en af slagsen og 10 øre brun slimline "Fimsed E" er produceret med samme plade som 10 øren grøn 7 serie. I 1933 var det slut med de bogtrykte bølgelinier og stålstiksperioden kunne tage sin begyndelse. Jeg vil lige indskyde der findes brune og så rødbrun vi kalder den ene AFA185 brun og AFA185a Rødbrun, det er s..de smart fundet på af dem der skal sælge frimærker, der er dog frimærkesamleren der bliver taget i r..en, det er så vissigeligt indrettet når man trykker frimærker at man ikke altid har nok pigment derfor farvenuancer men det er stadig kun AFA 185 Brun i nuancer, så spar financerne og køb et mærke man virkeligt syntes man mangler.

Med venlig hilsen
Per
Objektnummer 15793
Tilhørende mærke
Registreret2018-09-12 10:13:41 af Per Skulason
Eksemplarer (ialt)Objektsymbol
StatusObjektet er under lup... Revisionssymbol
FoldeikonPlacering på mærkebilledet
Center på nomenklaturen: E5 Kvadratangivelse